Kycklingfilé med osttäcke och tagliatelle

Serverar: 4 portioner

Kyckling är gott i alla former.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Osttäcke
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl soltorkade tomater i olja, fint hackade
  • 1 msk olja från tomaterna
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 80 g riven västerbottenost
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Sky
  • 1 dl vitt torrt vin
  • 2,5 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk maizena
  • salt
  • peppar
  • Tillbehör
  • Tagliatelle
  • 1 påse pinjenötter
  • solrosskott
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Krydda kycklingen och stek dem gyllenbruna runt om. Ta upp och skär i cm-tjocka skivor, men inte helt igenom. Blanda Osttäcket och lägg blandningen opå filéerna och tryck ner i skårorna. Lägg i en ugnsfast form. Ställ in i mitten av ugnen och efterstek ca 15 min. Koka ihop skyn. Koka pastan. Rosta pinjenötterna i torr het stekpanna. Akta det bränns lätt vid! Servera pastan, såsen, kyckling och solrosskott. Strö över pinjenötterna.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben