Kycklingfilé med rosépepparsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Har inte provat den här själv, så skriv gärna en kommentar om ni gör den! Lagas i mikron!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • 1 ½ msk mjöl
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • Buljongtärning
  • 2 dl mjölk
  • Soja
  • 1 msk krossade rosépeppar
  • 2 tsk fransk senap
  • Hela rosépepparkorn
  • Instruktioner

    1. Smält smör i en mikrosäker form. Rör ner mjöl så att det blir väl blandat. Häll i grädde, smulad buljongtärning och mjölk. Låt koka 2 minuter på högsta effekt.
    2. Rör ner soja, rosépeppar och senap och blanda väl. Lägg kycklingfiléerna i såsen och ös sås över så att köttet täcks helt. Täck formen.
    3. Tillaga filéerna på full effekt i 8 minuter. Vrid formen ett halvt varv. Rör om i såsen och tillaga ytterligare på halv effekt i 5 minuter.
    4. Garnera med hela rosépepparkorn.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben