Kycklingfilé med rotsaker och jordnötssås

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme

Denna rätt improviserades fram med hjälp av vad som fanns hemma. Blev överraskande god och enkel att laga.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 4 potatisar
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 200 gram jordnötssås
  • 1-2 dl matlagningsgrädde
  • Olja
  • Matfett (smör, margarin eller vad du brukar använda)
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatis och lök i klyftor, morötter och palsternacka i stavar. Lägg i ugnsfast form, häll på lite olja och salta och peppra.
    2. Stek 20 minuter, häll sen på 1 dl grädde och stek vidare 15-20 minuter. Rör om ibland så det inte blir bränt på ytan.
    3. Skär kycklingfiléerna som fjärilskotletter och fläk ut. Bryn i matfett på båda sidor. illsätt drygt halva burken sås och skaka pannan. Sänk värmen och låt puttra 10 minuter. Häll på mer sås om det ser torrt ut.
    4. Ta upp filéerna och vispa ur pannan med resten av såsen och resten av grädden till lagom mängd och konsistens.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben