Kycklingfilé med tomatrisotto och olivsky

Serverar: 6 portioner

Saftig kycklingfilé som serveras på en bädd av krämig risotto och en underbar olivsky, som tar denna festrätt upp i höjderna!

Ingredienser

  • 6 kycklingfiléer, gärna med skinn, á 150g
  • 1 msk smör
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Olivsky
  • 20 urkärnade svarta oliver
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl rött vin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk sardellpasta
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Risotto
  • 3 dl arborioris
  • 1 liter vatten
  • 2½ msk konc kycklingfond
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk olivolja
  • 1 förp soltorkade tomater i olja, 300g
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Garnering
  • Flagad parmesanost
  • Basilikablad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Bryn kycklingfiléerna, först med skinnet nedåt i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen tills den har 68 graders innertemperatur, beräkna ca 20 minuter. Låt filéerna vila ca 5 minuter innan de skärs i skivor.
    3. Grovhacka oliverna till olivskyn. Skala och finhacka löken. Fräs löken i olja ca 3 minuter. Tillsätt vin och vatten och låt koka upp. Vispa i sardellpastan och krydda med peppar. Blanda i de hackade oliverna.
    4. Koka upp vatten och fond till risotton. Skala och finhacka löken. Fräs löken i olja i en gryta. Tillsätt riset och låt det fräsa med ca 1 minut. Späd med buljongen, lite i taget och koka riset tills det mjuknat men ändå har kärna, ca 20 minuter. Vänd i tomaterna. Krydda med salt och peppar.
    5. Fördela risotton på tallrikar. Lägg på skivad kyckling och ringla skyn på och runt om. Garnera med flagad parmesanost och basilikablad.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben