Kycklingfilé med vitlöksost

Serverar: 6 portioner

En mycket god rätt som du kan förbereda dagen innan.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 400 g rökt skinka
  • 1 silverlök
  • 5 dl grädde
  • 1 liten creme fraiche 34%
  • Matlagningsmjöl
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 msk kycklingfond
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 1 burk cantadou vitlöksost med örter
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Lökpulver
  • 1-2 tsk mejram
  • Instruktioner

    1. Helstek kycklingfiléerna. Lägg fileérna i en form.
    2. Tärna skinkan och silverlöken och fräs upp det i smör.
    3. Blanda ihop skinka och lök med resten av ingredienserna, låt allt koka ihop en liten stund.
    4. Häll såsen över filéerna.
    5. Serveras med kroketter och sallad.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    flabban 27 oktober 2008

    Supergott. Uteslöt tomatpure'n och använde bacon istälet för skinka. Bra rätt att förbereda. Serverade potatisgratäng med vitlök och en sallad till. En jättebra bjudrätt. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben