Kycklingfiléer med chèvreost

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Egen komposition när kylskåpets innehåll fick råda över vad det skulle bli och det blev bra!

Ingredienser

  • 600 g kycklingfiléer
  • 140 g bacon
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde (visp)
  • 150 g chèvreost
  • 1 förp hackad fryst persilja, 30 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Stek kycklingfiléerna runt om i smöret. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform. Stek baconskivorna och låt dem rinna av på hushållspapper. Smula chèvreosten (skär bort det vita först) över kycklingfiléerna och häll även över den frysta persiljan. Smula över baconskivorna och häll till sist över matlagningsgrädden. Krydda ev. mera om så önskas. Gratinera i ugnen i 25 min.
    2. Äts med ris och en sallad, gärna med rucola.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    fhast 1 juli 2011

    Jag vill ju inte vara petig, men nog verkar det lite snålt med 100 g kycklingfiléer till 4 personer...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben