Kycklingfiléer thai

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

En mycket god rätt till en middag med asiatiska rätter.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Olivolja
  • Smör
  • Wokgrönsaker
  • Marinad
  • 2 msk majsolja
  • 2 msk fint riven färsk ingefära
  • 1 vitlökskyfta, pressad (går med 2 ger mer eftersmak)
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk thai chilisås
  • 2 msk oystersås (går att uteslutas)
  • 4 msk soja
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i tärningar (tips) Dela kycklingen på mitten vilket göra att du får mer mindre bitar. Blanda marinaden i en bunke och lägg i bitarna, Låt stå I cirka 30 min ( kan även stå längre beroende på smak )
    2. Ta fram en stekpanna och häll lite olivolja med smör. Gör så att inte smöret bränns. Låt pannan bli varm och sen tillsätt bitarna. Se till att de inte bränns håll koll på värmen. Tillsätt wokgrönsakerna. Serveras med ris och gärna en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben