Kycklinggratäng med ädelost och bacon

Serverar: 6 portioner

Med en färdiggrillad kyckling bli middagen klar på ett kick!

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 1 spetspaprika
  • 140 g bacon
  • 3 dl grädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g blåmögelost
  • 3 msk mango chutney
  • 1-2 msk tamarisoja
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • Kokt ris
  • Grönsaker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Rensa den grillade kycklingen och lägg bitarna i en gratängform. Skär paprikan i mindre bitar och fördela över kycklingen. Skär baconet i mindre bitar och stek tills den nästan är knaprig.
    3. Koka upp grädde och crème fraiche med ädelost och smaksätt med mango chutney, soja, salt och peppar. Häll ädelostsåsen över kycklingen och toppa med bacon. Grädda gratängen mitt i ugnen i ca 20 minuter.
    4. Servera gärna gratängen med kokt ris och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben