Toppengott med sallad och jasmin eller basmatiris.
Ingredienser
1 kyckling (ca: 1kg)
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk margarin eller smör
2 röda paprikor
1 gul lök
1 ½ dl äppelcider
1 tsk paprikapulver
2 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
4 msk mango chutney
Instruktioner
Tina kycklingen. Skär den i portionsbitar 6-8 st. Krydda med salt och peppar. Smält matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs kycklingbitarna ner och brynts runt om.
Skölj paprikorna och skala löken. Skär paprikorna i ringar och löken i tunna skivor. Låt grönsakerna bryna med kycklingen. Häll på cider och krydda med paprikapulver.
Låt småkoka ca: 10 minuter. Rör ut mjölet i grädden och häll detta över grytan. Blanda ner mango chutney och låt grytan koka 25 minuter. Servera med ris eller pasta och en grönsallad.