Kycklinggryta a´la mango

Serverar: 4 portioner

Toppengott med sallad och jasmin eller basmatiris.

Ingredienser

  • 1 kyckling (ca: 1kg)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk margarin eller smör
  • 2 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 1 ½ dl äppelcider
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 msk mango chutney
  • Instruktioner

    1. Tina kycklingen. Skär den i portionsbitar 6-8 st. Krydda med salt och peppar. Smält matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs kycklingbitarna ner och brynts runt om.
    2. Skölj paprikorna och skala löken. Skär paprikorna i ringar och löken i tunna skivor. Låt grönsakerna bryna med kycklingen. Häll på cider och krydda med paprikapulver.
    3. Låt småkoka ca: 10 minuter. Rör ut mjölet i grädden och häll detta över grytan. Blanda ner mango chutney och låt grytan koka 25 minuter. Servera med ris eller pasta och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben