Kycklinggryta med äpple och gurkmeja

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ett hopkok som gjordes då jag hade lite hungrigt folk hemma och kylskåpet i princip var tomt på innehåll. Konstigt nog bad alla om receptet efteråt, så det här är väl för dom också antar jag... Finns inga bilder då kameran serverades till efterrätt.

Ingredienser

  • 4-6 bitar kycklingfiléer
  • 1 ½ äpple
  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 färsk grön chilifrukt
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 2 vitlöksklyftor
  • ¼ lime
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär upp kycklingen i kuber, ner i stekpannan - salta peppra och när den den väl fått en fin färg så lägger du den i en gryta för sig (sätt inte på grytan än).
    2. Hacka vitlöken och chilin, bryn det snabbt och lägg ner det i grytan tillsammans med kycklingen. Nu i med yoghurt och vatten, starta igång grytan och rör om. Därefter i med gurkmejan och kycklingbuljongen. Pressa över lite lime och smaksätt med salt och peppar.
    3. Medan grytan puffar i några minuter kan du skära äpplena i små kuber. Lägg på stekpannan och bryn i en halv minut ungefär och släng ner det i grytan, vänta några minuter. smaka av, servera gärna med ris och indisk sallad (Tomat, lök, gurka, yoghurt och chilisås) - grattis, du har nu lagat tidernas godaste middag.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben