Kycklinggryta med bönor och citron

Serverar: 4 portioner

Krämig och matig kycklinggryta med lite sting som är enkel att göra.

Ingredienser

  • ½ purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Ca 600 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk olja
  • Salt
  • Peppar
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 2 ½ dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk honung
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 380 g stora vita bönor
  • 1 citron
  • ½ kruka persilja
  • Servering
  • 4 portioner ris
  • Instruktioner

    1. Ansa och skiva purjolöken. Skala och grovhacka vitlöken. Skär kycklingen i bitar utan att putsa den. Bryn kycklingen i olja i en stekpanna och tillsätt purjolöken och vitlöken. Krydda med salt och peppar.
    2. Tillsätt grädde, buljong, soja, sambal oelek och honung. Låt koka under lock ca 10 minuter. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten och låt koka några minuter.
    3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    4. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Skölj citronen och riv skalet fint. Hacka persiljan. Tillsätt bönor och citronskal i grytan och låt den koka ytterligare ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar och lite pressad citronsaft.
    5. Servera grytan med riset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben