Kycklinggryta med chorizo

Serverar: 4 portioner

Smakrik kycklingrätt och lättlagad

Ingredienser

  • 1 kg kyckling
  • 1 gul lök
  • smör
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk chilipeppar
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 1 burk krossade tomater, ca 400 g
  • 100 g stark korv, t ex chorizo
  • 1 msk vetemjöl
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 burk kidneybönor, ca 400 g
  • Instruktioner

    Dela kycklingen i 8 delar och tag ev bort skinnet. Skala och klyfta löken. Bryn kycklingdelarna i smör och lägg efterhand över i en gryta. Fräs löken och lägg över i grytan. Tillsätt salt, chilipeppar, buljongtärning och krossade tomater. Låt grytan koka 20 minuter. Skär korven i bitar. Vispa ut mjölet i grädden. Rör ner grädde, korv och bönor utan spad. Låt grytan koka yttterligare 5 minuter. Servera med oliver och bröd eller kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bjboman 22 december 2011

    Har idag testat din Kycklinggryta med Chorizo, den var sååå god. Har gubben hemma från jobbet och ville bjuda något nytt! Oj va gott det var, kommer att bjudas på vid fler tillfällen garanterat. Jag gjorde grytan på 2 st. Kycklingfileer, tror inte det blir annorlunda smak!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben