Kycklinggryta med chorizo och bönor

Serverar: 8-10 portioner

Lyxa till vardagskvällen med denna goda och smakrika gryta!

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfiléer
  • 1 kg kycklingben
  • 2-3 msk olivolja
  • 2-3 tsk rökt paprikapulver
  • 1 msk torkad rosmarin
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g passerade tomater
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 400 g stora vita bönor
  • 4 st chorizokorvar
  • 1½ dl kalamataoliver
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Servering
  • 700 g nykokt pappardelle (pasta)
  • Instruktioner

    1. Dela kycklinglårfiléerna i 3 delar. Hetta upp lite olja och bryn dem hastigt runtom med hälften av det rökta paprikapulvret, rosmarinen, några nypor salt samt rejält med nymald peppar. Lägg över i en stor gryta och bryn kycklingbenen på samma sätt med resten av kryddorna så att de får lite färg. Lägg även dem i grytan.
    2. Skala och hacka lök och vitlök och bryn det. Tillsätt i grytan och häll på tomater och buljong. Låt sjuda under lock i 25-30 minuter. Häll i bönorna och låt sjuda i 5 minuter till. Skär under tiden chorizon i skivor och bryn dem tillsammans med väl avrunna oliver ett par minuter. Smaka av.
    3. Lägg i den nystekta korven och oliverna och servera med nykokt pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben