Kycklinggryta med färskost

Serverar: 4 portioner

Man kan variera smaken på färskosten, jag har gjort med både vitlök och örter, samt färskost med kantarell, går nog att variera på betydligt fler sätt.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfiléer, strimlade
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • ½ gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 125 g färskost med vitlök och örter
  • 2 msk persilja, hackad
  • Tillbehör
  • Pasta eller ris
  • Sugar snaps
  • Broccoli
  • Instruktioner

    1. Strimla och stek kycklingen med salt och peppar, ställ åt sidan.
    2. Fräs lök och vitlök. Häll i vinet och låt sjuda tills halva mängden återstår. Tillsätt hönsbuljong, vispgrädde och färskost och låt sjuda cirka 5 minuter. Rör ner kycklingköttet och låt sjuda ytterligare några minuter.
    3. Smaka av med salt och peppar, tillsätt hackad persilja. Servera med pasta eller ris och lättkokta grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben