Jättegod och enkel kycklinggryta. Receptet är lätt att fördubbla och funkar fint både till söndagmiddag och som uppvärmd matlåda.
Ingredienser
900-1000 g kycklingfilé i bitar
3-4 pressade vitlöksklyftor
2 tsk salt
2-3 krm svartpeppar
2-3 tsk oregano
500 g krossade tomater
3-4 dl matlagningsgrädde
200-300 g fetaost i bit eller tärningar
Instruktioner
Skär kycklingfiléerna i bitar och stek dem sedan med vitlök, salt och peppar. Häll över krossade tomater och matlagningsgrädde och låt puttra tills kycklingen är genomstekt.
Tärna eller bryt ned fetaost och strö över oregano och låt bli genomvarmt. Grytan är klar när osten börjar bli lite "seg".
Servera med ris eller bulgur och en grönsallad.
Detta blev en super söndagsmiddag till mig och min man. Jättegott med en mild krämig kycklinggryta. Jag serverade bulgur till som jag hade smaksatt med svarta oliver.
Anna-Malin29 maj 2011
Det blev gott! Jag tog lite mindre vitlök och oregano än vad det stod i receptet, är ju en smaksak. Serverade klyftpotatis och en ruccolasallad till, vilket funkade bra.
singthesorrow6 augusti 2011
Gott men inte det godaste jag smakat! Dock passande när man vill ha någon snabbt och enkelt.
singthesorrow6 augusti 2011
Glömde skriva att jag serverade det med "bandspaghetti"
Detta blev en super söndagsmiddag till mig och min man. Jättegott med en mild krämig kycklinggryta. Jag serverade bulgur till som jag hade smaksatt med svarta oliver.
Det blev gott! Jag tog lite mindre vitlök och oregano än vad det stod i receptet, är ju en smaksak. Serverade klyftpotatis och en ruccolasallad till, vilket funkade bra.
Gott men inte det godaste jag smakat! Dock passande när man vill ha någon snabbt och enkelt.
Glömde skriva att jag serverade det med "bandspaghetti"