Kycklinggryta med fetaost

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod och enkel kycklinggryta. Receptet är lätt att fördubbla och funkar fint både till söndagmiddag och som uppvärmd matlåda.

Ingredienser

  • 900-1000 g kycklingfilé i bitar
  • 3-4 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk salt
  • 2-3 krm svartpeppar
  • 2-3 tsk oregano
  • 500 g krossade tomater
  • 3-4 dl matlagningsgrädde
  • 200-300 g fetaost i bit eller tärningar
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i bitar och stek dem sedan med vitlök, salt och peppar. Häll över krossade tomater och matlagningsgrädde och låt puttra tills kycklingen är genomstekt.
    2. Tärna eller bryt ned fetaost och strö över oregano och låt bli genomvarmt. Grytan är klar när osten börjar bli lite "seg". Servera med ris eller bulgur och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    berggrenskan 1 februari 2009

    Detta blev en super söndagsmiddag till mig och min man. Jättegott med en mild krämig kycklinggryta. Jag serverade bulgur till som jag hade smaksatt med svarta oliver.

    Anna-Malin 29 maj 2011

    Det blev gott! Jag tog lite mindre vitlök och oregano än vad det stod i receptet, är ju en smaksak. Serverade klyftpotatis och en ruccolasallad till, vilket funkade bra.

    singthesorrow 6 augusti 2011

    Gott men inte det godaste jag smakat! Dock passande när man vill ha någon snabbt och enkelt.

    singthesorrow 6 augusti 2011

    Glömde skriva att jag serverade det med "bandspaghetti"

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben