Kycklinggryta med gorgonzola

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God och lättlagad rätt som även funkar jättebra med fläskfilé. Rätten i sig passar utmärkt för den som äter LCHF. Äter man inte LCHF är den jättegod med pasta, gärna penne eller dyl där såsen fastnar inuti. Praktiskt är att koka pasta, breda ut i en form och sedan lägga grytan över.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • ½-1 purjolök
  • 200 g champinjoner
  • 2 dl creme fraîche
  • 2 dl grädde
  • 200 g gorgonzola
  • 0.75 dl torr sherry
  • 1 köttbuljongtärning eller 1 msk fond
  • Instruktioner

    Strimla kycklingfilén, bryn i stekpanna och salta och peppra. Skiva champinjoner och purjolök och bryn i matfett. Blanda kyckling, svamp och purjolök i en gryta eller kastrull. TIllsätt crème fraîche, grädde, sherry, gorgonzola och buljong/fond. Låt koka sakta i ca 10 minuter tills osten smält helt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben