kycklinggryta med kantareller

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

höstigt och fräscht. gott både till vardags och bjudning.

Ingredienser

  • 3 kycklingfileér
  • 1 purjolök
  • 300 g kantareller
  • 1 burk créme fraiche kantarell och konjak
  • 1 dl mjölk
  • 1 svampbuljong
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Maizena ljus redning
  • Instruktioner

    1. Fräs purjolök och svamp tillsammans i smöret, tills det blir mjukt och vattnet kokat bort.
    2. Bryn kycklingen. Blanda samman med svampen. Salta och peppra, va inte så blyg med pepparen.
    3. Häll över créme fraichen och mjölken. Tillsätt buljong. Låt koka ihop. Red med maizena, smaka av.
    4. Servera med ris, vinbärsgelé och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    flabban 15 november 2008

    En jättegod gryta. Kantareller är ju så gott. Bytte ut mjölken mot grädde, för att få en fylligare smak. Tack för ett bra recept.

    sickanovic 15 februari 2009

    Supergott! Enkelt att göra och smakar så underbart!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben