Kycklinggryta med pesto

Serverar: 4 portioner

God och snabbgjord allt-i-ett-gryta med en spännande pesto! Här görs peston av valnötskärnor, persilja och fetaost.

Ingredienser

  • Ca 900 g kycklingdelar
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • ½ citron
  • 2 gula lökar
  • 2-3 morötter
  • 8-10 potatisar
  • 50 g smör
  • 3-4 kvistar persilja
  • 2-3 dl vatten
  • Pesto
  • 3 msk valnötskärnor
  • 1 kruka persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl smulad fetaost
  • Garnering
  • Färska örter, t ex dillvippor eller persiljekvistar
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra kycklingen. Skiva citronen. Skala och hacka löken. Skala morötter och potatisen, skär i bitar. Hetta upp 1 msk av smöret i en stor, vid gryta. Lägg i kyckling och citronskivor och stek på svag värme i ca 10 minuter. Vänd kycklingen då och då.
    2. Tillsätt lök, morot, potatis och persilja. Lägg i resten av smöret, salta, peppra och häll på vattnet. Sjud på svag värme under lock i ca 30 minuter eller tills potatisen är mjuk, rör om då och då.
    3. Mixa valnötskärnor, persilja och vitlök. Blanda i oljan och den smulade fetaosten för hand.
    4. Servera grytan rykande varm med peston vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben