Kycklinggryta med soltorkade tomater och oliver

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 45 minuter

God, snabb och lättlagad gryta.

Ingredienser

  • 4 st kycklingfileér
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk olja
  • 1 dl vatten
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk kycklingfond
  • 6 st soltorkade tomater
  • ½ tsk rosmarin
  • ½ tsk sambal oelek
  • 10 st urkärnade svarta oliver
  • 5 färska basilikablad
  • Instruktioner

    1. Om du har "torra" tomater, blötlägg dem då i 20 minuter. Det går också bra att använda dem som ligger i olja. Strimla tomterna i skivor.
    2. Hetta upp olja i stekpannan, krydda kycklingfileérna med salt och peppar och bryn dem. Jag brukar även strimla kyclingen, före eller efter stekning spelar ingen roll.
    3. Häll sedan på vatten, grädde och kycklingfond. Tillsätt tomater, rosmarin och sambal oelek. Låt puttra på svag värme med lock i ca 15 minuter. Rör i skivade oliver och hackade basilikablad. Jag brukar använda frysta blad. . Servera med ris eller pasta!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben