Kycklinggryta med starka korvar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En lättlagad god rätt med mycket smak!

Ingredienser

  • ca 500 g kycklingfilé
  • 240 g kabanoss eller annan stark korv
  • 1 klick smör
  • 2 - 3 dl grädde (visp är godast)
  • 1 paprika, valfri färg
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl syltlök (eller purjolök om man vill)
  • 1 dl svarta oliver
  • Salt
  • Peppar
  • Mejram
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i bitar och bryn i smör, krydda med hackad vitlök, salt, peppar och mejram. Snåla inte med kryddorna. När kycklingen är brynt rör ner korven som du skurit i skivor. Låt steka ihop ett tag.
    2. Rör ner grädde och låt puttra. Skär paprikan i strimlor och dela oliverna. Lägg i grytan. Lägg även i hela syltlökar eller skivad purjolök. Låt puttra lite till och red ev. av såsen något.
    3. Gillar man starkt kan man röra ner lite sambal oelek eller så använder man superstarka ölkorvar istället för kabanoss.
    4. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben