Kycklinggryta thai stil

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Vart gott och lite orientalisk smak och man offrar 2 buljong kryddpåsar med kycklingsmak från två nudelpaket

Ingredienser

  • 1 kg kycklinglår
  • 3 st rivna vitlöksklyftor
  • 2 msk timjankrydda
  • 2 st samyang ramen nudel kycklingbuljong i pkt
  • 1 msk thai green eller red currypasta
  • 400 g kokosmjölk en burk
  • ca 150 g "slät" ekologisk jordnötssmör utan tillsatt salt och socker från ICA
  • sweet n sour chili saus
  • svartpeppar
  • grillkrydda
  • ris
  • wokgrönsaker
  • Instruktioner

    1. Lägg kycklingen i en gryta med lock. Riv ner vitlöken, lägg i timjan och strö över kyckling pulverbuljongen 2 pkt.
    2. Tillaga kycklingen i ugnen enligt paket beskrivningen men inte överlaga den. Ta ut kycklingen och låt den svalna något och bena ur allt kött.
    3. Lägg sen i cocosmjölken och jordnötssmöret, currypastan med kycklingbitarna och låt det sjuda 5 min på plattan.
    4. Tillsätt sen peppar och grillkrydda efter smak och smaka av tof och låt det sjuda nån minut på låg värme
    5. Servera till sweet n sour chili saus med ris och wokgrönsaker

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben