Kycklingklubbor i ugn

Serverar: 3-4 portioner

Enkelt, sköter sig själv. Man måste dock förbereda, genom att låta kycklingklubborna tina 1 dygn i kylskåp innan man tillreder dem. Såsen innehåller ingen grädde och blir mindre fet om man i stället för stekskyn använder buljongtärning och vatten.

Ingredienser

  • Flytande margarin eller matolja
  • 3-4 frysta kycklingklubbor
  • Vitpeppar
  • Salt
  • 3 msk matolja
  • 2 tsk soja
  • Ev grillkrydda
  • 5 dl sky (steksky eller buljongtärning och vatten)
  • 2½ msk vetemjöl
  • Soja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Smörj en eldfast form eller långpanna med flytande margarin eller matolja.
    2. Blanda en marinad av matolja, soja, salt, vitpeppar och eventuell grillkrydda i en skål.
    3. Skölj de tinade kycklingklubborna ordentligt.
    4. Pensla dem med marinaden. Häll över eventuellt överbliven marinad över kycklingklubborna.
    5. Stek i 225 graders ugnsvärme i cirka 30 minuter. Kolla att inte köttsaften är röd- eller rosafärgad. Är den det, måste de stekas en stund till.
    6. Sås: Vispa ur formen med vatten och häll det i en kastrull. Fyll på med ytterligare vatten så det blir ca 5 dl. Eller lös upp en buljongtärning i 5 dl vatten. Lös upp vetemjölet i vatten och skaka om i en blandare, eller vispa ihop det. Häll blandningen i såsen och låt den koka upp. Låt koka sakta i 5 minuter. Tillsätt några droppar soja. Smaka av med salt och vitpeppar.
    7. Servera med kokt potatis eller kokt fullkornsris och en grönsallad.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (1)

    lenabet 30 december 2010

    Gott och enkelt

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben