Kycklinglår med ädelost à la Nettan

Serverar: 4 portioner

En god gryta med kycklinglår i ädelostsås. Min sons favoriträtt.

Ingredienser

  • 4 kycklinglår
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Curry
  • Paprikapulver
  • Smör
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • hönsbuljongtärning, helst egen kycklingfond
  • Vatten
  • 1 dl grädde
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 50 g gräddädelost
  • 1 msk balsamico
  • 1 tsk flytande citron
  • Instruktioner

    1. Dela kycklinglåren i två delar. Krydda med salt, svartpeppar, curry och paprika. Bryn dem i en stekgryta.
    2. Tillsätt vatten, så det knappt täcker. Tillsätt buljongen, pressad vitlök och balsamico. Låt det småkoka ca 1 timma. Prova med en potatissticka att köttsaften är klar.
    3. Gör en redning av mjölet. Rör ner grädde, crème fraiche och smula ner ädelosten. Koka ca 5 minuter för att mjölsmaken ska försvinna. Smaka av med citronsaft och krydda mer om det behövs.
    4. Servera med ris, smörkokta morötter och en god sallad till.
    5. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben