Kycklinglårfilé med kumquatsirap

Serverar: 4 portioner

Ljuvlig sötsursås på grillad, kryddad kycklinglårfilé som serveras med matvete eller bulgur. En spännande rätt!

Ingredienser

  • Kumquatsirap
  • 10 kumquater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 cm ingefära
  • 2 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 2 msk vinäger
  • 1 röd chili
  • Kycklinglårfilé
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk stötta fänkålsfrön
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • ½ tsk malen svartpeppar
  • 600 g kycklinglårfilé
  • Tillbehör
  • Matvete eller bulgur
  • Instruktioner

    1. Kumquatsirap: Skiva kumquaterna och chilin. Skala och skiva vitlöken och ingefäran. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt koka på ganska stark värme tills blandningen börjar tjockna och skummar ordentligt, ca 10 minuter. Ta den från värmen, när den svalnat tjocknar den ytterligare.
    2. Blanda kryddorna till kycklinglårfilén och lägg dem på ett fat. Gnugga kycklingen i kryddorna, runt hela filén. Grilla kycklingen runtom på stark värme, sammanlagt ca 15 minuter.
    3. Ringla kumquatsirapen över kycklingen och servera med matvete eller bulgur.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben