Kycklingpaj á la Janka

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme

En god och mättande paj gjord på ugnsstekt tupp. Går lika bra med vanlig grillad kyckling.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • ½ dl mjölk
  • 1 dl matolja
  • Fyllning
  • 700 g grillad eller ugnstekt kyckling utan ben
  • 1 orange paprika
  • 75 g purjolök
  • 250 g riven ost
  • 4 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • ½-1 tsk svartpeppar
  • 6 körsbärstomater
  • Instruktioner

    1. Blanda allt till en smidig deg och tryck ut den i en pajform. Förgrädda i ca 10 minuter i 225 grader.
    2. Skär kycklingen i mindre bitar. Tärna upp paprikan. Strimla purjon. Blanda allt detta. Riv osten. Vispa ägg, salt, svartpeppar och grädde. Blanda ner den rivna osten. Fyll det förgräddade pajskalet med kycklingblandningen. Klicka ut ägg/ost blandingen över fyllningen. Dela körsbärstomaterna i bitar och strö över det hela.
    3. Sätt in i 225 graders värme i ca 25 minuter.
    4. Ät och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben