Kycklingpaj på italienska

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl 150 g
  • 75 g kallt smör
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 1 dl kesella gourmet
  • 1 dl vispgrädde
  • 350 g grillat kycklingkött
  • 100 g färsk parmesanost
  • 1 krm rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 75 g gröna oliver
  • 1 dl kesella gourmet
  • ca 50 g soltorkade marinerade tomater
  • Instruktioner

    Blanda vetemjöl, smör i bitar och kesella i en matberedare och kör till en deg. Tryck ut degen i ett jämnt lager i botten och upp på kanterna av formen. Ställ formen i kylen. Lägg tomaterna i blöt i ljummet vatten ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Dela och kärna ur oliverna. Finhacka vitlök, rosmarin och riv parmesanosten grovt. Skär kycklingköttet i bitar och blanda alltsammans i en skål. Skär tomaterna i bitar och blanda ner dem. Lägg blandningen i formen med pajdegen. Vispa samman ägg, kesella och grädde och häll över pajen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt pajen vila ca 10 min före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben