Festlig fredagslyx med en snabblagad panna. Kycklingfile i smakrikt sällskap av vitlök, ingefära, soltorkade tomater, kryddig mango chutney och lite grädde som gör den exotiska grytan extra lyxig
Ingredienser
500 g kycklingfilé
1 msk smör
1 krossad vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
6 torkade tomater i bitar
2 msk mango chutney stark
2 dl hönsbuljong
2 dl grädde
1 tsk sambal oelek
Lite cayennepeppar
Salt
Vitpeppar
Instruktioner
- Skär kycklingköttet i bitar gärna på längden. Bryn köttet i smör och krydda med salt och peppar. Tillsätt vitlöken, ingefäran, tomatbitarna och mango chutney och häll på buljongen och grädden. Låt puttra under lock på svag värme, eller sätt in i ugnen på 200 grader, tills köttet är genomkokt ca 15- 20 min.
- Smaka av såsen och krydda med sambal oelek och cayennepeppar tills man får den så stark som vill. Red av den med idealmjöl.
- Strö över persilja och servera med ris eller klyftpotatis och en sallad. Smaklig måltid
Liknande recept
Kommentarer (0)