Kycklingrulader mediterranée

Kycklingruladerna är fyllda med fetaost, rosmarin och citrontimjan och ugnsbakade tills de är perfekt saftiga.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 2½ dl fetaost, smulad
  • 8 små rosmarinblad
  • 8 små späda citrontimjankvistar
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk hackad slätbladig persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela kycklingfiléerna på längden till 8 tunnare filéer. Lägg varje filé mellan två lager plastfolie och slå ut dem med en köttklubba tills de är mycket tunna, ca 3 mm.
    2. Lägg kycklingskivorna på en ren arbetsyta och strö fetaost i ett jämnt lager på varje kycklingfilé. Lägg en rosmarin- och citrontimjankvist ovanpå osten och rulla ihop hårt till jämna rulader. Vira kökssnöre runt och knyt ihop. Lägg i en ugnsfast form.
    3. Blanda citronsaft och olivolja i en liten skål och ringla över. Sätt in i ugnen och stek 25 minuter, vänd då och då, tills de är genomstekta och gyllene. Strö över persilja och servera med en sallad på tomater, gurka och rucola.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben