Italienska kycklingrulader

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Saftiga kycklingbröst som fylls med mozzarella och paprika och bryns tills de har en perfekt krispig yta. Från kortserien Lev Bättre.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröstfiléer à ca 125 g
  • 1/2 tsk torkad oregano
  • 1/4 tsk nymald svartpeppar
  • 2 röda paprikor
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 2 dl mozzarella, riven
  • 6 msk slätbladig persilja, hackad
  • 25 g smör eller margarin
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 tsk balsamvinäger
  • 4 tandpetare
  • Plastfolie
  • Instruktioner

    1. Lägg kycklingfiléerna mellan 2 lager plastfolie och banka ut dem tills de blivit 1/2 cm tjocka. Strö över oregano och svartpeppar. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs paprikabitarna 1-2 minuter, tills de mjuknat. Ta upp paprikan med en hålslev och spara oljan i stekpannan.
    2. Riv mozzarellan och hacka persiljan. Blanda mozzarella, 4 msk persiljehack och hälften av paprikan. Portionera upp mozzarellablandningen i mitten på varje utbankad kycklingfilé.
    3. Rulla ihop kycklingfiléerna från långsidan så att de omsluter fyllningen och fäst med en tandpetare. Hetta åter upp oljan i stekpannan och lägg i kycklingruladerna med skarven nedåt. Bryn ruladerna runt om ca 4 minuter tills de är gyllene. Sänk värmen, lägg på locket och stek 7-10 minuter, tills kycklingen är genomstekt.
    4. Lägg upp kycklingen på serveringsfat och håll den varm. Smält smöret i stekpannan och pressa i vitlök. Tillsätt resten av persiljan och paprikan och fräs 2 minuter. Tillsätt balsamvinäger och skeda skyn över kycklingfiléerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben