Kycklingrulle med sparris och rostad vitlökscréme

Serverar: 16 portioner

Både kyckling och vitlökskräm kan göras helt klara dagen före festen.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 12 gröna sparrisar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader och sätt samtidigt in en långpanna med vatten. Putsa kycklingen fri från senor och brosk. Skär ett snitt på längden i filéerna. Banka ut dem med handen så att de blir plattare. Salta 1 tsk och peppra 1 krm på fileerna.
    2. Dela sparrisen på¨mitten och lägg tre stjälkar på varje kyckling. Skär bort ev utstickande sparrisstjälk.
    3. Rulla ihop kycklingen och lägg den på plastfolie.
    4. Forma som en smällkaramell. Upprepa processen med aluminiumfolie. Ugnsbaka i vattenbad mitt i ugnen ca 30 minuter tills innertemperaturen är 68 grader. Baka vitlöksklyftor samtidigt i ugnen, 15 minuter.
    5. Låt kycklingen kallna. Skär bort ändarna och skär 4 stubbar av varje filé.
    6. Skala och mosa ner vitlöken i crème fraichen. Smaka av med 1 krm salt och några varv med svartpepparkvarnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben