Både kyckling och vitlökskräm kan göras helt klara dagen före festen.
Ingredienser
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm salt
1 krm svartpeppar
12 gröna sparrisar
4 vitlöksklyftor
2 dl lätt crème fraiche
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader och sätt samtidigt in en långpanna med vatten. Putsa kycklingen fri från senor och brosk. Skär ett snitt på längden i filéerna. Banka ut dem med handen så att de blir plattare. Salta 1 tsk och peppra 1 krm på fileerna.
Dela sparrisen på¨mitten och lägg tre stjälkar på varje kyckling. Skär bort ev utstickande sparrisstjälk.
Rulla ihop kycklingen och lägg den på plastfolie.
Forma som en smällkaramell. Upprepa processen med aluminiumfolie. Ugnsbaka i vattenbad mitt i ugnen ca 30 minuter tills innertemperaturen är 68 grader. Baka vitlöksklyftor samtidigt i ugnen, 15 minuter.
Låt kycklingen kallna. Skär bort ändarna och skär 4 stubbar av varje filé.
Skala och mosa ner vitlöken i crème fraichen. Smaka av med 1 krm salt och några varv med svartpepparkvarnen.