Kycklingsallad

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

Meningen är att kycklingen skall vara varm när salladen serveras, men god är slladen också med kall kyckling. Kycklingen kan också bytas ut mot stekt bacon och då brukar jag tillsätta kokta äggklyftor med i salladen.

Ingredienser

  • 450 g marinerad strimlad kycklingfilé
  • 1 huvud Amerikansk sallad eller annan frasig sallad
  • 1 röd eller gul paprika
  • 1 gurka
  • 10 cm purjolök
  • 200 g körsbärstomater
  • ½ msk olivolja
  • ½ dl rostade pinjefrön
  • Rostad lök
  • Instruktioner

    Tvätta noga alla grönsaker. Riv salladsbladen, skala gurkan, skär paprikan, och halvera tomaterna. Blanda grönsakerna i en stor salladsskål. Häll olivoljan i en stekpanna, hetta upp och tillägg pinjefröna. Rör om så att fröna inte bränns. När fröna börjar bli ljust bruna så är rostningen färdig. Häll fröna på en tallrik med hushållspapper och låt överflödig olja sugas bort. Stek upp den färdigt marinerade kycklingen (kan förstås också marinera kycklingen själv, tar bara längre tid) Lägg de stekta kycklingstrimlorna på grönsakerna, häll på pinjefröna och strö till sist över rostad lök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pastasallad
    Pastasalladen är en av våra absoluta picknickfavoriter. I sin enkelhet...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben