Kycklingsallad

Serverar: 2 portioner

En god sallad med paprika, purjolök, kyckling, ruccola och gröna ärtor som serveras med en dressing till.

Ingredienser

  • 1 gul paprika, skuren i tärningar
  • 1/4 purjolök, finskuren
  • 8 cocktailtomater, halverade
  • 1 ½ dl stekt kycklingkött skuret i tärningar
  • 1 dl ruccolasallad
  • 4 späda salladsblad
  • 1 dl gröna ärtor
  • Dressing
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 msk olja
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk rörsocker strö (Dansukker)
  • ½ tsk curry
  • Instruktioner

    1. Dressingen: Blanda vitvinsvinäger, olja, salt, rörsocker och curry till dressingen och ställ den kallt.
    2. Lägg ett salladsblad i varje skål.
    3. Blanda resten av ingredienserna till kycklingsalladen och fördela den i skålen.
    4. Häll dressingen över kycklingsalladen strax före servering.
    5. Tips! Denna salladen går jättebra att göra större mängder av till buffé. Om du utesluter kycklingen passar den perfekt till grillat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pastasallad
    Pastasalladen är en av våra absoluta picknickfavoriter. I sin enkelhet...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben