Kycklingsallad med halloumi och fikon

Serverar: 4 portioner

Den här fräscha kycklingsalladen är både matig och innehåller många godsaker. Grillade fikon såväl som späda söta rödbetor passar förträffligt tillsammans med sältan från halloumin. Kycklingens lårfilé är perfekt att grilla eftersom den snabbt blir genomstekt utan att bli torr. Crème di balsamico hittar du i vinägerhyllan i välsorterade butiker.

Ingredienser

  • Ca 300 g späda rödbetor
  • 200 g pennepasta, gärna fullkorn
  • 500 g kycklinglårfilé
  • Olivolja till pensling
  • Flingsalt
  • Nymald peppar
  • 250 g halloumi
  • 4 färska fikon
  • 100 g babyspenat
  • 1/2 dl grovhackade valnötter
  • 3 msk olivolja
  • 2–3 msk crème di balsamico, gärna med hallon
  • Instruktioner

    1. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Låt rotspetsen och lite blast vara kvar, då behåller de färgen och smaken bättre. Spola dem under kallt vatten och gnid av skalet. Dela rödbetorna i mindre bitar.
    2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och låt den rinna av.
    3. Putsa kycklingen och pensla med olivolja. Grilla den över glöd, cirka 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Skär kycklingköttet i mindre bitar vid servering.
    4. Skär halloumin, först i skivor och därefter på diagonalen. Dela fikonen. Pensla ost och fikon med olivolja och grilla över glöd.
    5. Blanda rödbetor, pasta och spenat på ett stort fat. Fördela kyckling, halloumi, fikon och nötter över. Ringla över olivolja och balsamico och krydda med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben