Kycklingsallad med linser och mangodressing

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Hittade i en veckotidning och blev väldigt sugen på att prova. Tycker att vinägretten lät god tillsammans med kycklingen.

Ingredienser

  • 1 dl röda linser
  • 1 färdiggrillad kyckling
  • 2 avocador
  • ½ purjolök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk mango chutney
  • ½ dl olivolja
  • ½ tsk salt
  • 2 påsar babyspenat
  • Salt
  • Peppar
  • Lite färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Lägg linserna i kokande lättsaltat vatten. Koka tills de mjuknar utan att de blir mosiga, ca 4 minuter. Häll dem i en sil och spola med kallt vatten.
    2. Rensa kycklingen och skär i mindre bitar.
    3. Dela, kärna ur och skala avocadon och skär i bitar.
    4. Ansa purjolöken och skär den tunt, lite på snedden. Vispa ihop rödvinsvinäger, mango chutney, olivolja och salt.
    5. Blanda spenaten med avocadon, linserna och purjolöken i en skål. Vänd ner vinägretten. Smaksätt med salt och peppar.
    6. Toppa med kycklingköttet och timjan.
    7. Servera med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben