Kycklingsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Hade grillad kyckling i kylen och undrade hur jag skulle hotta upp den. Här är det grymma resultatet! Går utmärkt att göra med quorn och grönsaksbuljong för ett vegetariskt alternativ

Ingredienser

  • 3 dl kall grillad kyckling skuren i småbitar
  • 4 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/4 färsk chili
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 l kycklingbuljong (2 buljongtärningar och 1 l vatten)
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl frysta gröna ärter
  • 2 msk valfri olja
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Timjan
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna potatis, lök och morötter. Strimla chilin. Lägg allt i en tjockbottnad kastrull tillsammans med strimlad kyckling, pressad vitlök, tomatpuré och olja.
    2. Fräs ett par minuter på medelvärme, tills löken börjar bli lite glansig.
    3. Häll på buljong och grädde och låt puttra tills rotsakerna mjuknat. Smaka av med salt, peppar och timjan och dra kastrullen från plattan. Häll i frysta gröna ärter och låt stå någon minut tills de tinat.
    4. Klart att servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben