Kycklingsoppa

Serverar: 4-8 portioner

Tid: 30 minuter

Härligt gyllene kycklingsoppa.

Ingredienser

  • 1 kyckling (grillad el kokt)
  • 1 gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 2 paprikor
  • 200 g majs
  • 1 dm purjolök (det gröna)
  • 3 kycklingbuljongtärningar
  • 4-5 msk curry
  • 1-2 msk paprikapulver
  • 2 ½ dl grädde
  • 1 l vatten
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka alla grönsaker, skiva svampen och rensa kycklingen från benen.
    2. Stek den gula löken mjuk i smör, tillsätt curry och paprikapulver. Låt steka några minuter till innan du tillsätter paprika och svamp.
    3. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Sedan häller du i kyckling, majs, purjolök och grädde, koka i ca 15 min. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben