Kycklingsoppa

Serverar: 3-4 portioner

Soppa gjord på skrov av 3 kycklingar. Köper numera aldrig fryst kyckling utan köper 3 färska och delar i filéer för sig, ben och vingar för sig och fryser in. Köttet på skroven som blir över räcker till en god soppa.

Ingredienser

  • 3 kycklingskrov
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöks klyfta
  • 1 röd paprika
  • 2-3 tomater
  • Vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver, ev
  • 250 gr pasta
  • Instruktioner

    Dela skroven i 3-4 bitar vardera och bryn. Lägg över i en gryta och häll på vatten så det täcker Hacka löken och paprika och bryn försiktigt. Hacka tomat och fräs med lök och paprika några minuter. Lägg grönsakerna i grytan, krydda. Koka i ca 30 min. Ta upp skroven. Låt svalna lite så att det går att ta bort köttet från skroven. Lägg köttet åt sidan. Mixa grönsakerna i soppan med en stavmixer. Dela pastan i mindre bitar. Koka soppan tills pastan är klar. Lägg i kycklingköttet och koka upp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben