Kycklingsoppa

Serverar: 4 portioner

Tomatsoppan blir ”hot” med curry och kyckling. Servera med gott bröd till.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer, ca 250 g
  • 1 äpple
  • 1 gul lök
  • Smör
  • 1 msk curry
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 burkar passerade tomater, á 400 g
  • 1 dl vatten
  • 2 ½ dl Matlagningsgrädde 15%
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 krm socker
  • ½ tsk salt
  • ½ dl hackad persilja
  • Instruktioner

    Strimla kycklingen. Kärna ur och strimla äpplet. Skala och hacka löken. Fräs allt i smör och curry i en gryta. Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt soppan koka några minuter. Smaksätt med socker och salt. Strö över persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    sadiashah 6 januari 2011

    Riktigt gott, alla i familjen gillade den. Ska definitivt lagas igen!

    lena4 2 december 2011

    Mums från alla i syjuntan. Soppan va jättegod och mycket smakrik. En femma i betyg. Kan rekommenderas.

    lena4 2 december 2011

    Mums från alla i syjuntan. Soppan va jättegod och mycket smakrik. En femma i betyg. Kan rekommenderas.

    MrsC 2 december 2011

    :)) Tack!!

    Huslig 8 december 2011

    Men det heter väl kycklingsoppa och inte kycklinsoppa?

    MrsC 8 december 2011

    Fel-stavat som du ser - men soppan smakar inte sämre för det ;-)

    boz1965 17 oktober 2013

    Jag lagade denna härliga soppa till 150 barn och personal på förskolan jag jobbar på idag. Det blev en dundersuccé. 5 stjärnor från Rockadens Förskola i Landskrona.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben