Kycklingsoppa Laksa

Serverar: 4 portioner

Den här kryddstarka och lätta kokosmjölksoppan med nudlar och kyckling ger en doft och känsla av Asien i ditt kök.

Ingredienser

  • 2 skinnfria kycklingfiléer
  • 1 stor gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 cm färsk ingefära
  • 1 stjälk citrongräs
  • 2,5 dl böngroddar
  • ½ dl färska koriander- eller persiljeblad
  • 1/4 dl finskuren sallads- , purjo- eller shalottenlök
  • 2 tsk jordnöts- eller hasselnötsolja
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 liter kycklingbuljong
  • 1 tsk ljus kinesisk soja
  • 250 g färska nudlar
  • 2,5 dl mager kokosmjölk eller 1 1/4 dl vanlig kokosmjölk + 1 1/4 dl vatten
  • 1 tsk hela korianderfrön
  • 1 limefrukt till garneringen
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i 1x3 cm strimlor. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och finhacka ingefäran. Skölj citrongräset och skär av 5 cm. Låt groddarna rinna av. Skölj och skaka koriandern torr. Nyp av bladen. Skölj och skär salladslöken i ringar, även det gröna.
    2. Hetta upp oljan i en stor kastrull. Fräs lök och vitlök i oljan 3-5 minuter. Tillsätt gurkmeja, sambal oelek och ingefära. Låt det fräsa 1 minut under ständig omrörning.
    3. Tillsätt buljong, soja och citrongräs, låt koka upp. Lägg i kycklingstrimlor och nudlar, ge det ett uppkok. Sjud på svag värme i 5 minuter. Blanda ner kokosmjölken, låt det sjuda 3 minuter. Vänd ner böngroddarna. Tillsätt korianderblad och -frön. Fördela salladslöken i tallrikarna. Ös soppan över löken. Tillsätt färska nudlar, går även bra med färsk spaghetti, som är tillagad enligt anvisningar på förpackningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben