Kycklingsoppa med citronyoghurt

Serverar: 4 portioner

En annorlunda soppa som får en extra kick av citronyoghurten.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 4 morötter
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 msk olivolja
  • 1½ liter hönsbuljong
  • 300 g tillagat kycklingkött från tex grillad kyckling i strimlor
  • 200 g frysta gröna ärter
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Citronyoghurt
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 pressad citron
  • Servering
  • Färskt lantbröd
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Skala morötterna och tärna dem. Fräs lök, morötter och timjan i oljan i en stor kastrull ca 15 minuter. Tillsätt buljongen och låt koka 10 minuter.
    2. Lägg ner kycklingen och låt sjuda ca 5 minuter. Ta upp hälften av soppan, se till att du får med både kyckling och morot.
    3. Mixa det till en slät puré. Tillsätt den mixade delen i grytan, blanda och lägg i ärterna. Smaka av med salt och peppar.
    4. Smaka av yoghurten med pressad vitlök, citronsaft, salt och peppar.
    5. Fördela soppan i tallrikar och lägg en klick citronyoghurt i. Servera med ett gott färskt lantbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben