Kycklingsoppa med färsk lök

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Gjord på restkyckling och säsongens grönsaker. Enkelt, billigt och gott.

Ingredienser

  • 1-3 dl stekt kycklingkött i bitar
  • 1 knippe färsk rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 knippe färska bladgrönsaker som mangold, grönkål, spenat
  • 2-3 syrliga äpplen
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 7 dl vatten
  • 1 pkt matgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingköttet i lagom bitar, skiva färsklöken i ca 2 cm långa bitar. Fräs i olja i en tjockbottnad kastrull tillsammans med pressad vitlök och svartpeppar tills löken blivit glansig.
    2. Strö över mjölet, rör om, späd med lite vatten och rör om till det inte är några klumpar. Häll på resten av vätskan (vatten och grädde), rör om.
    3. Medans soppan kokar upp, skiva de hårdare stjälkarna på bladgrönsakerna och skär äpplena i bitar. Lägg i soppan. Låt sjuda tills äpplena mjuknat.
    4. Lägg i bladen och rör om. Smaka av med salt och peppar och låt sjuda i ytterligare tre minuter. Klart att servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben