Kycklingsoppa med ingefära

Serverar: 4 portioner

Jättegod och enkel bjudsoppa.

Ingredienser

  • 250 g kycklingfilé
  • 1 purjolök
  • 1 rödlök
  • 1-3 vitlöksklyftor
  • 1 bit färsk ingefära
  • 1-2 msk smör
  • 1 l vatten
  • 2 msk koncentrerad kycklingfond (Bongs)
  • 2 mogna tomater
  • 1½ dl grädde
  • 3 msk mjöl
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfilén först i tunna skivor och sedan i strimlor.
    2. Snitta och skölj purjolöken och skiva den tunt. Skala och hacka rödlök och vitlök. Skala och fintärna ingefäran.
    3. Bryn kycklingen i en del av smöret. Ta upp den och ställ på sidan och fräs sedan purjo, rödlök, vitlök och ingefära i smör så att de mjuknar utan att få färg.
    4. Häll på vatten och kycklingfond. Koka alltsammans i ca 5 minuter. Skålla, skala och kärna ur tomaterna under tiden. Skär dem i tärningar.
    5. Lägg kycklingstrimlorna i soppan. Vispa ut mjölet i grädden och vispa ner i soppan. Sjud alltsammans i 4-5 minuter. Lägg i tomat-tärningarna just före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben