Kycklingsoppa med ingefärsyoghurt

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Asiatisk nudelsoppa, jättegod!

Ingredienser

  • 400 g kycklingfilé
  • 1 lime
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 chilifrukt
  • 1 morot
  • 2 palsternackor
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 liter kycklingbuljong av fond
  • 50 g äggnudlar
  • Salt
  • Peppar
  • Ingefärsyoghurt
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1½ msk finriven ingefära
  • Rivet skal av 1 lime
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skär kycklingfiléerna i små bitar. Tvätta limen, riv skalet och pressa ur saften. Skala och skölj alla grönsaker. Strimla purjolöken, vitlöken och chilin. Skär morot och palsternackor i tärningar. Stek grönsakerna i lite olivolja utan att de tar färg. Slå på buljongen, lägg i kycklingköttet och låt sjuda några minuter. Tillsätt limeskal och -saft. Låt sjuda tills grönsakerna är mjuka. Bryt nudlarna i mindre bitar. Lägg ner dem i soppan och låt koka i någon minut. Smaka av med salt och peppar. Rör ihop yoghurt, ingefära och limeskal i en skål. Smaka av med salt och peppar. Toppa soppan med en klick ingefärsyoghurt vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben