Kycklingsoppa med lock

Serverar: 4 portioner

God soppa med rolig insiration, o fint upplägg.

Ingredienser

  • 400 g kycklingfileer
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 1 purjolök
  • 4 stjälkar bladselleri
  • 2 msk mjöl
  • 7 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 100 g skalde räkor
  • 1/2 dl klippt persilja
  • 2 smördegsplattor
  • 1 ägg
  • 4 eldfasta soppskålar
  • Instruktioner

    Skär kycklingen i strimlor o fräs i smör i en tjockbottnad kastrull. Salta o peppra. Ansa o skölj purjun o sellerin. Skär strimlor o låt fräsa med kycklingen. Strö över mjölet o späd med vatten, vin o grädde. Tillsätt buljong. Koka upp o sjud i 7 min. Fördela soppa, räkor o persilja i 4 skålar. Halvtina smördegen o dela varje platta, kavla ut till lagom storlek för att täcka skålarna 2 cm över kanten. Vispa ägget o pensla soppskålarnas kanter. Täck skålarna med smördeg. Tryck till kanterna noga. Grädda skålarna i 225 grader i ca. 15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben