Kycklingsoppa med matmuffins

Serverar: 4 portioner

Värmande och smakrik kycklingsoppa som serveras med nyttiga matmuffins med bovetemjöl och pumpakärnor. Snabbt går det!

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • ½ msk olivolja
  • 2 tsk curry
  • 2 skivade morötter
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 4 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 70 g babyspenat
  • Salt
  • Matmuffins (8 stycken)
  • 250 g kvarg, 0,1 %
  • 2 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl bovetemjöl
  • 2 dl pumpakärnor
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • Servering
  • Smör
  • Ost
  • Instruktioner

    1. Muffins:
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Blanda kvarg och ägg i en bunke. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggblandningen. Klicka smeten i en inoljad muffinsplåt eller i bullformar. Grädda mitt i ugnen i 15-17 minuter.
    4. Soppa
    5. Skär kycklingfiléerna i bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen till fin stekyta. Krydda med curry och lite salt. Låt morötter, lök och vitlök steka med någon minut. Häll på kokosmjölk, vatten och buljongtärning. Låt sjuda i 10 minuter. Vänd ner spenat vid servering.
    6. Servera soppan i djupa skålar tillsammans med matmuffins, smör och ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben