Kycklingsoppa med mild curry-youghurt

Serverar: 4-6 portioner

Vill man hellre ha en god korvsoppa är det bara att byta ut kycklingen mot fintärnad korv.

Ingredienser

  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 bit rotselleri, liten
  • 1 gulbeta
  • 1 gul lök
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar, malen
  • 0,5 l vatten, lättsaltat
  • 4 kycklinglårfilé
  • 10 cm purjolök
  • ½ dl persilja, hackad
  • Curry-yoghurt
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk curry
  • ½ tsk honung, flytande
  • 1 nypa salt
  • Instruktioner

    1. Hetta upp grönsaksbuljongen. Skala och tärna alla rotfrukter. Skala och hacka löken och lägg rotfrukter och lök i buljongen och låt puttra en stund. Salta och peppra.
    2. Koka upp det lättsaltade vattnet och lägg i kycklinglårfiléerna. Låt sjuda i ca 10 minuter. Sila av kycklingbuljongen och häll ner den i soppan. Skär kycklingen i små bitar och lägg ner i soppan.
    3. Strimla purjolöken och lägg ner i soppan. Koka upp igen och strö över hackad persilja.
    4. Rör ihop alla ingredienser till curryyoghurten. Toppa soppan med en klick curry-yoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben