Kycklingsoppa med pasta

Serverar: 6 portioner

Jag gillar klara soppor med mycket smak. Den här var riktigt god en kylig vardagskväll

Ingredienser

  • 350 g kycklingfilé, bröst eller lår
  • 2 msk matolja
  • 1 gul lök
  • 250 g morötter
  • 250 g blomkål
  • 8,5 dl kycklingbuljong
  • 1 rödchilifrukt
  • 2 tsk blandade kryddörter, jag använder persillade och oregano
  • 125 g pasta (helst farfalle eller fusilli, använder du spaghetti måste den klippas i mindre bitar)
  • Salt
  • Peppar
  • Eventuellt parmesanost
  • Instruktioner

    1. Tärna kyckling, chili och morötter fint. Skiva löken och dela skivorna i halvor.
    2. Hetta upp oljan i en stekpanna eller kastrull. Lägg i kyckling, lök, morötter, chili och blomkål och fräs snabbt under omrörning tills allt är lätt brynt.
    3. Tillsätt buljongen och kryddorna. Koka upp och lägg i pastan. Koka upp soppan på nytt och låt den sedan sjuda under lock på svag värme i ca 10 minuter. Rör om då och då så att pastan inte klibbar ihop.
    4. Smaka av med salt och peppar och eventuellt riven parmesanost.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben