Kycklingsoppa med pinjenötter

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Krämig och god soppa.

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 4 potatisar
  • 1 msk olja
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 6 dl vatten
  • ½ krm gurkmeja
  • 1 tsk koriander
  • ½ tsk salt
  • ½ krm cayennepeppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 msk färsk hackad koriander
  • 2 msk pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka vitlök och lök. Skala och skiva potatisen. Fräs lök och potatis i olja i en gryta. Tillsätt buljongen. Låt koka ca 15 min under lock.
    2. Vispa soppan slät. Tillsätt kryddor och grädde.
    3. Strimla kycklingfiléerna. Lägg dem i soppan och låt koka i ca 5 minuter. Blanda i färsk koriander.
    4. Rosta pinjenötterna i en het, torr stekpanna. Strö nötterna över soppan och servera med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben