Kycklingsoppa med ris

Serverar: 8 portioner

Det här är en härlig mustig kycklingsoppa för frostiga vinterdagar. Låt de smakrika ingredienserna sjuda länge och sedan värma dig från topp till tå.

Ingredienser

  • 2 stora gula lökar
  • 2 selleristjälkar
  • 2 morötter
  • 1,35 kg kycklingbröst med ben
  • 3 dl råris
  • 1 dl hackad persilja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 lagerblad
  • 2½ l kycklingbuljong
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lökarna. Skala selleristjälkarna och morötterna och skär dem i ½ cm bitar.
    2. Varva kycklingbröst, ris, lök, selleri, morötter, persilja, ½ tsk salt, 1 krm svartpeppar, timjan, vitlökspulver och lagerblad i en stor gryta.
    3. Häll buljongen i grytan och koka upp. Skumma av och sänk värmen till medelvärme. Lägg på lock och låt sjuda sakta 50 minuter.
    4. Ta upp kycklingbröstet och lägg det på en skärbräda. Låt svalna något. Ta loss köttet från benen och släng skinn och ben. Tärna köttet och lägg tillbaka det i grytan. Låt sjuda fem-tio minuter tills köttet är genomvarmt. Smaka av med salt och svartpeppar, ta bort lagerbladet och servera.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben