Kycklingsoppa med rödcurry

Serverar: 4 portioner

Lätt och snabbt lagar du den här soppan.

Ingredienser

  • 250 g risnudlar
  • 2 msk thailändsk röd currypasta
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 8–10 dl vatten + 2 kycklingbuljongtärningar
  • 2 msk fisksås
  • 3-4 msk pressad lime
  • 400 g kycklingfilé
  • 1 röd paprika
  • 150 g sugar snaps
  • 1 finstrimlad röd chilifrukt
  • Färsk koriander
  • Instruktioner

    Koka upp vatten till nudlarna. Vispa ihop currypasta, kokosmjölk, buljongtärningar, 8 dl vatten, fisksås och pressad lime i en låg vid panna. Koka cirka 5 minuter utan lock. Strimla kycklingfiléerna fint. Strimla paprika och sugar snaps. Lägg ner kycklingstrimlor och paprika i buljongen. Sjud cirka 5 minuter tills de är precis kokta. Lägg ner sockerärterna och hälften av salladslöken precis i slutet av kokningen. Häll kokande vatten på nudlarna och låt stå några minuter. Häll av vattnet från nudlarna och fördela dem i skålar. Lägg upp kyckling och grönsaker på nudlarna. Häll buljongen över och toppa med resten av den strimlade salladslöken och finstrimlad chili samt blad av koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben